Pa en ma in town - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Dianne - WaarBenJij.nu Pa en ma in town - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Dianne - WaarBenJij.nu

Pa en ma in town

Door: Dianne

Blijf op de hoogte en volg Dianne

09 Maart 2007 | Canada, Vancouver

Voor het thuisfront die benieuwd is hoe die andere twee Beeren het in Canada hebben, vandaag even een update van theomarianverweg.waarbenjij.nu. Mijn ouders zijn vorige week donderdag gearriveerd in Vancouver. Het had nogal wat voeten in aarde om Vancouver te bereiken want in Chicago werden ze urenlang aan de Amerikaanse achterdocht overgeleverd. Toen pa en ma eenmaal op het vliegveld van Vancouver arriveerden, zag ik gelijk weer van wie ik mijn voorkeur voor gekleurde jassen en oranje mutsen heb…. Na het vliegveld op naar vijf sterren Hotel Beerepoot waar ze zo’n beetje een hele verdieping voor hun zelf hebben. Het is klein maar netjes. Wie had dat gedacht…..Dianne die huishoudelijk is!

De eerste twee dagen hebben we te voet Vancouver gedaan. Ik loop hier heel veel, maar voor mijn ouders bleken het nog pittige tochtjes. Heuveltje op, heuveltje af zijn ze natuurlijk niet gewend in het platte Nederland. Chinatown, Gastown, Stanley Park, het Aquarium met dolfijnen en mijn werkplekken heb ik ze laten zien. Tussendoor werd er natuurlijk bij het oh zo Amerikaanse Starbucks een koffie genuttigd. En vader Theo spotte onderweg een oud kerkje waardoor we opeens midden in een viering voor Paraguaanse vrouwen belandden! Ach, het regende toch en in de kerk zaten we tenminste droog. Ook hebben ze kennis gemaakt met mijn vriendengroep. Alles ist vorbai voor de drie Duitse jongens en om dit te ‘vieren’ gingen we uit eten met z’n allen.

Na een paar dagen Vancouver, hebben mijn ouders de auto gepakt om een roadtrip te maken door de Rockies. En zoals dat hoort bij een roadtrip hebben ze heel veel gereden, veel geMact en een bekeuring gekregen. Na in Vancouver in de skytrain op het nippertje de controle weten te ontlopen en na twee snelheidscontroles in de Rockies, was het dan toch eindelijk raak. Dit lag natuurlijk niet aan de bestuurder: “die huurauto is zo snel, hij trok ineens op tot 90 km!” Ze zijn vier dagen weggeweest en hebben door levende kerstkaarten gereden en plaatsen als Banff en Jasper bezocht. Links en rechts bergen om je heen, soms geen mens tegenkomen en af en toe zat mijn moeder schrap in de auto want mijn vader duld geen vrachtwagen voor zich, vooral niet in de bochten!

Vorige week had ik een concert met de hilarische harmonie en het was zomaar een heel goed concert. Natuurlijk gebeurde er weer van alles wat je in Nederland nooit zou meemaken, maar we speelden lekker. Mijn vaders Canadese muzikale carrière duurde één repetitie lang. Bij de harmonie kreeg ie gisteren zo’n bijzonder exemplaar bas toebedeeld die een slag anders is dan de bassen die wij gewend zijn. Dat was dus even flink zweten voor ‘m. En oh oh oh, hij kon opeens niet meer laag! Hij spaart nu al z’n krachten voor het spetterende Voorjaarsconcert van St. Caecilia van 17 maart (sluikreclame, komt allen!).

Mijn ouders zijn zo na een week al helemaal tot rust gekomen. De relaxte mentaliteit en beleefdheid doet ze goed. Het viel mijn moeder vooral op dat je als voetganger hier heilig bent: Als je als voetganger alleen maar naar de overkant van de straat kijkt, stoppen de auto’s al voor je! Zo, dit was het wel weer even voor nu. In de koelkast staan nog wat Canadese biertjes op ons te wachten en we hebben natuurlijk een boel te bepraten. Enjoy the pictures!

• 09 Maart 2007 - 18:44

Ria:

Dianne, Theo en Marjan. Fijn dat jullie je daar zo vermaken en dat wij daar toeschouwers van mogen zijn.Hartelijke groeten, geniet ze, en we kijken uit naar het vervolg.groeten uit Ursem

• 12 Maart 2007 - 08:36

Ilse:

hallo fam beerepoot!
    genieten jullie daar een beetje? zo te lezen wel! veel plezier nog, en dianne ik ga weer mijn wandelschoenen aantrekken, want het zonnetje schijnt hier weer! en anders kan ik jou niet meer bij houden hahaha

x ilse

• 12 Maart 2007 - 12:22

Nicolet:

Heee Dianne, leuk stukkie weer, en leuke foto's. Gezellig dat je ouders daar ook zijn! Geniet er van, groetjes!

• 13 Maart 2007 - 21:41

Ellygezellie:

Hallo Theo Marian en Dianne
    Mooie foto s hoor!Volgens mij genieten jullie wel.
    Hier wordt het voorjaar!Ja wat is er nu anders!!!
    gr Andre en Elly

• 16 Maart 2007 - 09:55

Jack Kranenburg:

Hoi Dianne,

Gaat alles goed? We hebben leuk nieuws over Agriport!

Kijk maar op www.ovnh.nl of naar de uitzending van BV NH op www.rtvnh.nl

Veel plezier nog daar!

Jack Kranenburg

• 17 Maart 2007 - 17:48

Anita:

hoi dianne

het ziet er beeregezellig uit dat je ouders er waren. ik heb begrepen dat ze gister weer zijn thuis gekomen. de tijd zal wel voorbij gevlogen zijn. leuk om te zien die west friezen in canada.
    vanavond halfvaste dus dat wordt weer zeker een mooi feestje. ik heb er zin in. nog veel plezier de komende tijd.

kus anita

• 18 Maart 2007 - 13:17

Lenos:

Eindelijk even de tijd gehad om je stukkie te lezen en om ff een korte reactie neer te zetten op je site. Lekker dat je ouders zijn geweest, want die zul je wel gemist hebben.
    Gister hadden wij hier halfvasten, was als vanouds, gewoon dom zuipen, foto's en optochtfilm kijken, je kent dat wel. En natuurlijk weer de fotocollage in ontvangst nemen, ja want dit jaar mochten we weer ;-) Hij is erg mooi, maar dat komt wel als je thuis bent.
    Succes met alles!
    Liefs Lenos

• 19 Maart 2007 - 22:35

Ruud:

Hee Dianne,

Hier weer eens een berichtje van mij! Wat een mooie verhalen en mooie foto's ( al dan niet van je ouders). Beheers je de taal inmiddels al helemaal? want dat was toch één van je 'main goals'?

Groetjes en heel veel plezier, Ruud!