Poeh hé, alweer zes maanden in Vancouver!
Door: Dianne
Blijf op de hoogte en volg Dianne
28 Februari 2007 | Canada, Vancouver
Op het werk gaat het nog steeds prima. Ik ben lekker in de weer, heb aardige collega’s en mijn baas is nog steeds een topvent. Peter is een mannetje van een jaar of zestig met een drukke baan, maar hij blijft altijd relaxt. En hij heeft ook altijd de tijd voor een grap of verhaal die hij dan met gebaren extra benadrukt. Laatst ging hij me uitleggen hoe je een iglo moet bouwen. Nou, hij lag bijna onder z’n bureau, zo levendig als hij dat kan vertellen. De Salesafdeling houdt zich niet bezig met het verkopen van postzegels maar met de verkoop van contracten voor bijvoorbeeld koeriersdiensten, folders etc aan bedrijven. Er gaat veel geld in om en het is behoorlijk competitief. De beste Salesmensen krijgen dikke bonussen en allerlei reisjes als ze hun werk heel goed doen. Laatst was er een nationale Salesconferentie in Toronto met alle Salesmensen van Canada Post, en daar bleek dat Peter de beste Salesmanager en ‘mijn’ afdeling de beste afdeling van heel Canada Post (70.000 werknemers) is. Hoewel ik zelf niet hoef te verkopen, is dit alles toch reuze interessant om zo van dichtbij eens mee te maken.
Afgelopen weekend ging ik met Anja en Aline naar Oregon (VS). We vonden het wel weer eens tijd voor een roadtrip. We hebben dan ook zo’n 1200 km road van Canada en de VS gezien. Vrijdagavond overnachtten we in Portland bij David en Myrna, twee vrienden van Aline. Dat was ideaal natuurlijk. Het werd een latertje want de biertjes kwamen al gauw op tafel en die David blijkt een echte storyteller te zijn. De volgende dag gingen we door naar de kust van Oregon. Helaas regende het wel, maar toen we eenmaal op het strand liepen, kwam de zon tevoorschijn. De kust van Oregon is beroemd doordat het zo ruig en wild is, en dat was prachtig om te zien. Ben benieuwd hoe het eruit ziet in de zomer. We overnachtten in Astoria, een klein plaatsje op de grens van de staten Oregon en Washington (niet DC). En zondag gingen we alweer huiswaarts. Het was een kort maar heel leuk weekend. Het voordeel van een lange tijd op één plek wonen, is dat je mensen beter leert kennen. De gesprekken gaan niet alleen maar over Canada of je eigen land. Met Anja en Aline had ik dan ook een superweekend.
Morgen heb ik weer een concert met de West Point Grey Concertband a.k.a. hilarische harmonie. Het is jammer dat er een paar fluitjes en klarinetjes meespelen, anders konden we zo voor bigband doorgaan. Af en toe vraag ik me nog steeds af waarin ik beland ben, maar als we een swingnummer doen, gaat het dak eraf. Dirigent Frank ik superenthousiast, en als er tijdens een concert een muzikant niet is, dan gaat hij rustig met één hand dirigeren en met de andere hand dat instrument spelen. Bugel, viool, piano of bariton spelen en tegelijkertijd met de vrije hand of het hoofd dirigeren, hij draait er z’n hand niet voor om! Dit ging elke keer goed, totdat de schuif van Frank z’n bugel er tijdens een concert pardoes uitviel en het nummer werd stilgelegd omdat er opeens geen geluid uit z’n bugel kwam....ai! Laatst hadden we een concert op een high school en daar traden ook een stuk of zes jeugdbands op die Frank allemaal dirigeerde. Aan het einde van de avond was ie natuurlijk gesloopt, maar dat schijnt hij geweldig te vinden. Hij is immers een rockster (google Trooper en je komt Frank Ludwig zeker tegen) en is dus wel wat gewend.
Donderdag komen mijn ouders langs en die zal ik gedurende twee weken helemaal laten onderdompelen in de Canadese cultuur. Het hele huis is schoongemaakt en het pils en de pinda’s zijn ingeslagen, dus pa en ma: ik ben er klaar voor!
28 Februari 2007 - 11:03
Veronie:
He diann, leuke verhalen weer. super dat je straks je ouders weer even een tijdje bij je hebt..
Hier is het welbekende gat na de carnaval duidelijk aanwezig, opeens niet meer bouwen, geen avonden/nachten in de schuur doorbrengen, afkicken van al het alcohol wat ons lichaam is ingegaan,tja het is zwaar... maar we redden het ;)
liefs Veronie -
28 Februari 2007 - 21:46
Anita:
hoi dianne
hier is de rust wel weer weder gekeerd van al dat carnaval gedruis.zoals veronie al zei afkicken, nachten wakker, zweten, niet weten wat je met jezelf aan moet,van beroerdigheid maar een biertje drinken door de weeks enz.maar voor de rest gaat het wel goed hoor.ik ben ook wel weer blij dat het voor bij is. leuk voor je dat morgen je ouders naar je toe komen. kan je weer lekker bij kletsen en roddelen over alle zwagers.laat ze maar een poepie ruiken daar in canada.
heel veel plezier met je gasten en tot snel
groetjes anita -
01 Maart 2007 - 06:23
Papa En Mama:
We komen er aan,Dianne.We worden toch wel verwelkomt door de plaatselijke harmonie hè?!
Tot zo. -
02 Maart 2007 - 14:34
Tante Atie :
fijn dat je bezoek krijgt van je vader en moeder, de tranen zullen wel over je wangen biggelen als je ze zo lang niet gezien hebt.hier alles oke
de carnaval is achter de rug zoals je weet de meeste mensen moeten nog steeds bijkomen van het geweldige spektakel
groetjes tante Atie -
05 Maart 2007 - 08:58
Lenos:
He Dwars,
Het gaat hier allemaal prima, kom net van vakantie terug en heb geweldig genoten, lees je mail maar. Voor de rest gaat alles met jou dus ook nog steeds voorspoedig ook goed om te horen. Voor de rest weinig te melden, we spreken elkaar wel weer!
Liefs Lenos