Relax man!
Door: Dianne
Blijf op de hoogte en volg Dianne
15 December 2006 | Canada, Vancouver
Nog even en dan is het kerst. Om me helemaal onder te laten dompelen in het kerstgevoel, zijn we afgelopen week naar Stanleypark geweest waar een gedeelte van het park prachtig aangekleed was. Behalve de mooie lichtjes was er ook nog spanning en sensatie want opeens kwam er vier wasbeertjes uit de bosjes te voorschijn! Nu lijken die beestjes zo schattig, nou dat zijn ze mooi niet! Het zijn net katten en het was eigenlijk nog best eng, want die beesten zijn behoorlijk brutaal en maken maar rare geluiden. Goed, dit was slechts een wasbeer, ben benieuwd hoe het zal gaan als ik oog-in-oog met een beer sta! Ondertussen heb ik al wel geweldige Hollandse Sinterklaas (!) en kerstkaarten binnen. Vooral die ene met een kerstliedje op de melodie van mijn welbekende hit ‘Knossos, Knossos, wij gaan naar Knossos’ was top. Merci Ilse! Voor wie de muziek niet kent, vraag het Daisy, en ze zingt het wel even voor!
En omdat kerst natuurlijk gepaard gaat met kerstmuziek, had ik afgelopen week wel vier concerten. Uiteraard was het concert van de WPG (hilarische harmonie) weer bijzonder. Het was een kerstconcert met een aparte afsluiter. Elke keer als wij namelijk een ijshockey tune repeteren, winnen de Canucks. De Canucks is het zeer populaire ijshockey team van Vancouver. En omdat de Canucks die avond ook speelden, werd deze kraker ook gewoon even gespeeld tussen het kerstrepertoire door. Vergelijk het met het ‘marsie toe’ want het orkest ging helemaal uit zijn dak. Het gaf een alleraardigst contrast met stemmige muziek als ‘Stille Nacht’. Een marsie toe zie ik nog niet zo gauw gebeuren bij het kerstconcert in de
St. Martinuskerk, maar in Vancouver is alles mogelijk. De andere concerten waren met de brassband. Voor het laatste concert had ik vijf fans meegenomen en dat was wel nodig ook, want zoveel publiek was er helaas niet. De brassband is de enige brassband van Vancouver en ik zie een Unique Selling Point maar helaas is de PR nog niet je-van-het. Ondertussen heb ik al naam gemaakt in Vancouver als baritoniste, want de aanbiedingen om in te vallen in andere bands stromen binnen. Dus na het zondagmiddagconcert, zat ik twee uur later alweer te spelen bij een concert van een militair orkest. Het was weer es wat nieuws en mijn lippen waren nog warm, dus ik kon er nog even tegenaan.
De concerten waren vooraf wel een beetje spannend, want door het slechte weer werd de generale repetitie van de brassband gewoon gecancelled, welja! En daarmee ben ik waar ik wil zijn: de relaxte mentaliteit van de Vancouverites. Volgens mij hebben weinig mensen hier een burn-out want er wordt over het algemeen maar 7,5 uur per dag gewerkt. En als je om 16.32 uur nog aan de gang bent, noemen ze je al een workaholic. Op mijn werk wordt alles om 16.25 uur keurig opgeruimd zodat we om half vijf buiten staan. En dan natuurlijk de busritjes. Vertelde ik eerder al over de buschauffeur die midden in een rit een snack ging halen, had ik het een paar weken geleden weer! Zat ik weer in die bus in mijn eentje! Toch zijn busritten leuk want er gebeurt altijd wat. De buschauffeur rijdt de verkeerde weg, een quizmasterende buschauffeur, uitgebreide gesprekken met wildvreemde mensen of een chauffeur die zijn passagiers de route vraagt, je vindt het in Vancouver. Ik hoorde zelfs dat een passagier tijdens de rit vroeg of hij onderweg even mocht pinnen en dat was okay! De chauffeur liet de persoon rustig uit bij de pinautomaat, en de hele bus zat te wachten totdat degene uitgepind was en terugkwam! Het is af en toe net die Malibu-reclame. Neem daarbij in gedachten dat de bussen hier niet zo high-tech zijn: van voor naar achter in de bus is namelijk een soort waslijntje gespannen, en als je daar aan trekt, stopt de bus. Verder zijn de Vancouverites dol op in de rij staan: voor een club, in een club, om een kaartje te kopen voor de film, om de zaal binnen te komen: overal staan van die paaltjes met linten waartussen je netjes in een rij kunt staan. Zelfs voor de bus staat men netjes in de rij en bij sommige drukke bussen staat er zelfs een mannetje in een fluoriserend vestje paraat die de rij organiseert! Er zal wel iets in de regen zitten dat ze zo gek maakt.
Komende dagen heb ik een druk programma met een verjaardag, opnieuw een concert, een afscheidsparty en…… skiën of snowboarden, joehoe! Voor de kerst laat ik wel weer van me horen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe mijn kerst eruit zal zien, maar waarschijnlijk heb ik iets van een diner met mijn roommates. De familie is nu op vakantie in Mexico, dus we hebben het huis mooi voor ons alleen. En anders kan ik altijd nog naar twee andere kerstdiners. Want zo gaat dat hier ook: mensen nodigen je uit voor hun kerstdiner, terwijl ze je amper vijf minuten kennen!
Bye bye
16 December 2006 - 08:16
Je Moedertje.:
Kerstmis in Vancouver is een stuk kleurrijker dan bij ons! (net wat voor mij).Dit zijn echte kunstwerken.Kijk je nou een beetje uit met ijshockeyen doe maar wat voorzichtiger en neem maar wat over van die relaxte way of living of the Vancouverites. Toedeloe. -
16 December 2006 - 12:50
Erik:
Die relaxte manier van leven zou mij wel bevallen! :) Alhoewel de west-friese mentaliteit ook wel wat heeft. Hee, bij die ene foto met als titel sinterklaas he. Wie is die barre gast die dr naast staat? Hou je goed! X -
16 December 2006 - 18:01
Daisy:
He mevrouw Knossos,
Ik denk niet dat mensen mij gaan vragen om te zingen hoor! Daisy het zangtalent, haha.
Donderdag ben ik naar spaarnwoude geweest met personeelsfeest en geskied! En jawel onze vestiging Zaandam heeft de wedstrijd gewonnen en gaan 11 januari een lang weekend skieen in kirchberg. Helaas beer je bent niet de enige die gaat skieen (blijven we een beetje op hetzelfde niveau.
Hele fijne kerst! -
18 December 2006 - 09:28
Ilse:
hey dianne!!
ja leuk he die kaart, ik sloeg m open en dacht: "die is voor dianne!!!" haha.
ik heb nog wel pols en hand beschermers voor je voor het hocky schaatsen, we zien je dus niet bij hollyday on ice? of moet je nog wat bij oefenen hahaha. ik kan beter niets zeggen, want ik schaats nog langzer dan het kleinste kind wat schaatst. nogmaals een fijne kerst!
x ilse -
18 December 2006 - 09:28
Ilse:
langzer = langzamer -
20 December 2006 - 16:40
Ruud:
Hee Dianne!
Hier eindelijk eens een berichtje vanuit Delft. Nu ik je site heb gevonden kan ik eindelijk al je foto's bekijken (was half uur bezig;)). Het ziet er allemaal goed uit hoor, kan niets anders zeggen! Succes met je blessure en alvast een gezellige kerst gewenst.
Groetjes, Ruud. -
20 December 2006 - 17:36
Lenos:
He Dwars,
Wel oppassen als je je op glad ijs begeeft he ;-) Je stond trouwens ook weer mooi op de carnavalssite zag ik net, kijk er niet zo vaak op dus zag het nu pas, met je mooie muts. Nou nog veel succes met al je concerten die nog gaan komen en heel veel plezier met de kerst! Maak er een onvergetelijke kerst van maar dat zal wel goed komen want je al op een zeer bijzondere plek! Nou have fun en tot horens!
Liefs Lenos -
21 December 2006 - 22:00
Anita:
hoi Dianne
ik ben een beetje aan de laate kant met lezen.want kevin is zo verslaaft aan de computer dat ik er bijna nooit achter zit.
en ik heb het druk zo voor de feestdagen.
maar volgende week heb ik lekker vrij tussen kerst en nieuwjaar.dus dat is een lekker vooruitzicht.
bij jou daar is het ook al mooi in de kerstsfeer
ook niet overdreven ofzo.
ik hoor dat het goed met je gaat (op je duim na dan.)kijk je wel een beetje uit je moet nog langer mee.
morgen zullen we je trouwens dubbel missen want we hebben morgen de maskerquiz.dus DUIM(haha)
maar voor ons. fijne kerstdagen.
kus Anita