Na regen komt …….sneeuw
Door: Dianne
Blijf op de hoogte en volg Dianne
04 December 2006 | Canada, Vancouver
De Sint wordt populair in Vancouver!
Tradities dienen in ere gehouden te worden en daarom hadden we gisteren (zondag) een Oudhollandse Sinterklaasavond! Samen met Lucia (Nl), Aline (Bra) en Claudia (Mex) hebben we de hele reutemeteut gedaan inclusief hutspot, speculaas, oranje attributen, Engelstalige gedichten en surprises. Het duurde vooraf wel even voordat onze Zuid-Amerikaanse vriendinnen ‘Saint Nicholas and his black slaves’ serieus namen, maar we hadden een prachtavond.
Gister was het dus Sinterklaasavond voor mij, maar een dag daarvoor had ik al een kerstfeest met mijn werk. Totaal de omgekeerde wereld dus, kerst voorafgaand aan Sinterklaas. Het was nu niet bepaald een party want er werd voornamelijk gegeten, gebeden en gezongen. Zoiets had ik al een beetje verwacht aangezien het afscheid van een collega vorige week ook vrij religieus verliep. Waar normaal gesproken de manager een woordje doet, ging hij nu preken en bidden: “And now, let us close our eyes and vow our hands”. En na elke zin was het “Amen!” Heb later toch maar even nagevraagd of ik niet stiekem een Protestants gebedje zat te doen, maar het is meer Oecumenisch, dus dan is het goed haha! Voor het kerstfeest moest iedereen een creatief cadeau van $1 meenemen voor een collega die je werd aangewezen, oftewel Secret Santa. Mijn Secret Santa was een oudere vrouw van een kantoor in de naburige stad Surrey die ik vooraf niet kon, maar ze was heel aardig. Ze had zelfs de afgelopen weken voor me gebeden, zo lief!
Het is maar goed dat Sinterklaas het drukker heeft in Nederland dan in Vancouver, want hij zou hier zo van de daken aflazeren door de sneeuw. U leest het goed, sneeuw! Al ruim een week ligt er hier een pak sneeuw. Alle extreme weerbeelden heb ik hier intussen meegemaakt: een hele warme september, de natste november ooit en nu onverwachts sneeuw. Vorige week zaterdag gingen we naar Burnaby Mountain om vanuit daar het mooiste uitzicht op Vancouver te zien, toen ik opeens een paar witte stofdeeltjes zag neerdwarrelen. Het kon absoluut geen sneeuw zijn, verzekerden de anderen mij, crazy Dutch girl. Totdat er meer minisneeuwvlokjes naar beneden kwamen, ik was zo gek nog niet! En in plaats van een uitzicht, konden we nu mooi van de berg afglijden. Met mijn jas annex slee hadden we een fantastische dag. In Vancouver sneeuwt het zelden en door de sneeuwstorm was de hele stad van de rel. Ik had vorige week maandag zelfs sneeuwvrij omdat bijna niemand naar zijn werk kon komen. Mijn vrije dag besteedde ik daarom nuttig met het kopen van schoenen en maken van foto’s. De stad zag er prachtig uit. Helaas is de sneeuw een maand te vroeg.
Ondertussen heb ik de vierde kamer in Vancouver betrokken, de derde in het huis op 8th Avenue. Eindelijk een kamer waarin ik een paar stappen kan lopen en ik ben er helemaal gelukkig mee. Als het goed is, blijft dit mijn kamer tot de zomer. Deze kamer is in de onderste verdieping van het huis en mijn Turkse roomie en ik hebben nu een eigen keuken/ woonkamer voor ons zelf die ik helemaal versierd heb in de kerstsfeer. Met een beetje inkopen doen bij de one-dollar-store kom je een heel eind. Verder maakt de Al Bundy-bank uit het jaar kruikie de sfeer compleet. Helaas mis ik wel mijn bekende kartonnen kerstboom....In deze kamer zal ik nog veel tijd doorbrengen, want ik mag nu mijn eigen prakkie klaarmaken aangezien de vrouw des vindt dat ze te zwanger (zes maanden) is om te koken. Geen probleem, want zo uitgebreid hoef ik ’s avonds ook weer niet te eten aangezien ik op mijn werk elke dag warm eten heb. Bovendien ben ik na twee maanden de rijst met kip wel eens zat.
Verder ben ik ook weer even terug naar school gegaan. Valerie, de lerares van de cursus (Career Connect) die ik heb gevolgd, had een tweedaagse leiderschapscursus ontwikkeld. Alleen Career Connecters mochten deelnemen en het was weer erg leuk om terug te zijn bij International House. Niet dat je na twee dagen opeens een leider bent, maar het was toch superinteressant want je leert elke keer weer wat over jezelf. We hadden fun en de wijze waarop Valerie onderwijst is zeer motiverend en inspirerend.
Hopelijk gaat alles ook zijn gangetje in Zwaag en omstreken. Een hele fijne Sinterklaasavond en tot de volgende keer maar weer! Adios, zoals Sinterklaas zou zeggen!
05 December 2006 - 20:42
Angela:
hoi dian
je kamer zien er goed uit
dus je mag straks op kraam visite.hier gaat alles zijn gangentje. gijs en sabine gaan trouwen volgend jaar.en over kapsels moeten we het nog maar even over hebben. skypen of zo.
gr an en san -
06 December 2006 - 10:02
Veroon:
Gaaf man die foto's met sneeuw.. Hier is het nog steeds boven de 10 graden.
Dus geniet ervan.
Leuke kamer heb je trouwens, en ook je nieuwe muts vind ik toch net iets leuker dan de unox... hoewel die je natuurlijk ook geweldig stond ;-)
xxx veronie
06 December 2006 - 20:58
Anita:
hoi Dianne
dat ziet er gezellig uit zo in de sneeuw.
en lekker dat je voorlopig je vaste en wat ruimere kamer hebt. leuk stukkie weer we blijven goed op de hoogte zo. en ik vind je muts ook erg leuk. dat unox ding ken je wel in de fik steken lekker warm.
veel sneeuwpret!!!!!!!
xxx Anita
10 December 2006 - 11:08
Lenos:
Morrie Dwars,
Het ziet er allemaal weer piekfijn uit! Enne heb je die rose jas nieuw of had je die al, vind m namelijk helemaal te gek! Lekker die sneeuw daar, wij hebben hier afgelopen nacht voor het eerst dit jaar nachtvorst gehad en dat maakt het vandaag wat fris maar dat betekent dat de winter er aan komt, althans dat hoop ik maar!
Nou meid, succes weer met alles en fijne feestdag alvast en tot horens!
Liefs Lenos -
14 December 2006 - 17:13
Marloes:
Hallotjes!!
Nou ja het is niet vernieuwend,maar.....ziet er goed uit! Ik ga je nog veel plezier wensen, maar dat is volgens mij niet nodig!
Kus marloes