NBA in the USA
Door: Dianne
Blijf op de hoogte en volg Dianne
07 November 2006 | Canada, Vancouver
Nu ik ondertussen al ruim twee maanden in Vancouver woon, is het ook wel eens leuk om wat meer te vertellen over de stad. Vancouver ligt aan de We(s)tkust van Canada. De zomers zijn warm maar in de winter kan het dagen achter elkaar regenen, echt heel treurig. Dit uitzonderlijke weer komt door de ligging van de stad: tussen de bergen en de zee. Vanuit het centrum kun je binnen een half uur op de skipiste staan. De stad is vrij groen en schoon. Recyclen is heel erg belangrijk. Tijdens een rondje door de stad vond ik zelfs nog een LOP-relikwie (foto) die keurig gerecycled was. Verder is de stad megamulticultureel. Alle culturen van de wereld zijn hier vertegenwoordigd en gelukkig gaat dat heel goed samen. Er wonen heeeel veel Aziaten in Vancouver, men zegt zo’n 60%.
In mijn vorige bericht gaf ik al aan dat downtown Vancouver op New York lijkt, en dat komt mede door het rasterpatroon waarin de stad is gebouwd. Alle straten zijn kaarsrecht en genummerd. Erg handig want het is bijna onmogelijk om te verdwalen, maar ook saai want echt nergens vind je een bocht in de weg. Af en toe verlang ik daarom wel eens naar een lekkere bocht, zo eentje als die in de Ouwedik! Ter compensatie is de stad hartstikke heuvelachtig. Ik heb nog met de gedachte gespeeld een fiets te kopen, maar elke dag een bergetappe rijden is wat teveel van het goede. Vancouverites (inwoners van Vancouver) gebruiken dan ook voornamelijk de auto, Skytrain (soort metro) en bus om van A naar B te komen. Het bussysteem is zo ingericht dat je zo min mogelijk moet lopen en binnen elke buslijn zijn de stops om de tweehonderd meter. Erg handig maar ook erg irritant want een busritje duurt vrij lang. Bovendien heeft iedereen hier voorrang, regels zijn er bijna niet en daarom staat er op elke hoek van een straat gewoon een stopbord of stoplicht. Tel daarbij op dat de gemiddelde Canadese chauffeur heel rustig en beleefd rijdt = lange busritten. Gelukkig weten de buschauffeurs je af en toe wel te entertainen. Zo zat ik laatst in een bus met een chauffeur die denkt dat hij reisleider is: “Fraserrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Street”. En een andere buschauffeur stopte zomaar midden in de rit terwijl ik ’s avonds laat in mijn eentje in de bus zat. Motor en lichten uit, deur open en weg was ie. Bleek de buschauffeur even een snack te halen! Zit je dan!
Als tuindersdochter let ik natuurlijk op de kwaliteit van de agrarische producten in Vancouver. Nou, geef mij maar Hollands glorie. Ik ben natuurlijk kwaliteitsproducten van Fa Th. Beerepoot en Agriport gewend, maar het ziet er hier vaak niet appetijtelijk uit. Wel zijn ze hier gek op lelies. Overal kun je bossen lelies kopen en in elk boeket zitten minstens vijf lelies. De lelies zijn ook vrij prijzig, dus ik denk dat Oriental BV hier een gouden toekomst tegemoet zou kunnen gaan Pieter!
Omdat ik nogal wat reacties kreeg dat ik hier alleen maar aan het partyen ben, wat natuurlijk helemaal niet waar is, nu maar wat rustigere foto’s. Zoals bijvoorbeeld van het Lighthouse Park, een park aan de zee met een vuurtorentje uit de 19e eeuw. Voor Canada is zoiets heritage, maar voor een Hollandse in zo’n vuurtorentje nou niet zo bijzonder. Daarentegen was het bos en het uitzicht prachtig. Tussen mijn baantjes via het uitzendbureau door, was ik daar vorige week heen geweest met Aline (Brazilie). Helaas heb ik geen foto’s van 31 oktober, niet alleen Pieters verjaardag maar ook de dag van Halloween. Veel mensen gingen dia dag verkleed naar hun werk en het zag er echt super uit in de stad. In het bedrijf waar ik vorige week werkte liep er zelfs iemand met allemaal dartpijltjes in zijn hoofd, hart en oren, compleet met bloedvlekken! Meer foto’s volgen snel.
08 November 2006 - 11:46
Elly Gezellie:
Hoi Dianne, Zo te lezen heb je het goed naar je zin!
Het was gisteren weer even gezellie aan de Dorpstraat,iets minder nu jij er niet bent natuurlijk!
Veel groetjes uit Andijk
Elly gezellie -
08 November 2006 - 19:13
Pieter:
heeeyyy dian!
mooie huur auto hoor!
daar heb ik me laatst ook in laten rond rijde, hier in zwaag!
haha -
11 November 2006 - 09:08
Anita:
hoi dianne
nou vanavond is het zover dan weten we wie de prins word,ik laat het je zo snel mogenlijk weten,want ondanks dat er niet bent ben je natuurlijk wel heel nieuwsgierig.
ziet er cool uit de foto's lijkt me een leuke ervaring bij zo'n wedstrijd te zitten.
ik zit nu voor het eerst thuis me berichtje te typen want ik heb nu net drie dagen internet.dus ik ben nu helemaal bij de tijd.
veel plezier verder en je hoort nog van me.
kus anita