Een kamer gevonden!
Door: Dianne
Blijf op de hoogte en volg Dianne
19 September 2006 | Canada, Vancouver
Deel één van mijn missie heb ik dus volbracht, nu nog een baan en een brassband vinden. Solliciteren is lastig omdat dit heel anders verloopt dan in Nederland. Vooral een cv verschilt heel erg. Gelukkig wordt er in de cursus heel veel aandacht besteed aan dit onderwerp. We zullen wel zien waar het op uitloopt. Als buitenlander is het immers niet zo gemakkelijk om een knappe baan te vinden. Brassbands zijn volgens mij dun gezaaid in Vancouver, of ze hebben geen websites. Ik kon op internet in ieder geval alleen een Aziatische brassband, een brassband voor homo’s en lesbies en een veteranenbrassband vinden! Zal dus nog even verder zoeken want die bands waren niet helemaal my cup of tea.
Afgelopen weekend was lekker druk: ik ben naar een Mexicaanse party in het studentenhuis en een 3D-film geweest. Ook zijn we naar een footballwedstrijd van de BC Lions in het BC place Stadium geweest. Het stadium waar de Olympische Spelen 2010 worden geopend en afgesloten. Het is leuk om in zo’n groot stadion (60.000 stoelen) te zijn, maar de wedstrijd kon mij niet echt boeien. Ik begreep weinig van de regels en het duurde enoooorm lang. Het entertainment rondom de wedstrijd was daarom des te interessanter, allemaal rare spellen en veel muziek. Ik ga dus wel weer eens terug naar het stadion als er ijshockey wordt gespeeld. Met mijn klas zijn we verder naar Steveston geweest, een oud vissersdorpje van zo’n honderd jaar oud. Voor Canadese begrippen is een gebouw van honderd jaar heel oud.
Ondertussen is er een Japans meisje van wie ik de naam nog niet kan uitspreken, gearriveerd bij de familie Arucan. Ik heb de etage dus niet langer voor mezelf. Ondanks dat mijn huis erg ver van het centrum ligt, heb ik het nog steeds erg goed naar mijn zin bij de Arucan’s. Omdat ze ’s avonds liggen te pitten of aan het werk zijn, heb ik de afstandbediening helemaal voor mezelf. Het voelt dus als thuis! En verder krijg ik zelfs elke dag een lunchpakketje mee, net als vroeger! Het is overigens ongelofelijk hoe snel ik wen aan de omgeving. Iedereen is erg aardig en ik weet al aardig de weg te vinden in de stad.
20 September 2006 - 10:24
Karenina:
Heey Dianne..
ff een berichtje van de buurtjes. Zo te zien heb je het erg naar je zin, Je hebt een erg luxe kamer cker? Wil je straks nog wel terug? haha Heel veel plezier en blijf maar van die leuke verhalen schrijven! Groetjes Karenina en de rest... -
20 September 2006 - 12:56
Dirk-Jan:
Hej zusie nog dus volop naar het zin zo te lezen.
Hier in huis is het erg stil..maar het wend wel.
Je hebt een mooie kamer al zie ik het zo.Hoe ziet je nieuwe kamer eruit(ruimte).
Have fun en hou ons op de hoogte.
-X- je broertje -
20 September 2006 - 17:32
Ex Koffiedame:
Geweldig Dianne dat je zo op zoek bent naar een muziekkorps.Zo is de uitwisseling met Karlsruhe ook begonnen.Wij willen wel naar Canada hoor.Zorg jij dat het voor de Olympische winterspelen geregeld is dan zorg ik dat St. Caecilia een Olympische hymne zal instuderen voor dit spektakel. -
22 September 2006 - 15:21
Je Allerleukste Neef:
Hey Dianne,
Zo te lezen vermaak je je prima.. Best apart hoe snel een nieuwe omgeving went he.... veel plezier en dat je nog een hoop leuke dingen gaat mee maken.. groetjes je aller leukste Neef -
24 September 2006 - 11:25
Rinus:
Heeee Dianne
dat heb je maar weer mooi geregeld! op toplocatie een kamer. En....die uitwisseling gaat vast lukken: mijn voorkeur gaat uit naar de Aziatische band...!! -
25 September 2006 - 18:48
Nico, Marja:
Hallo Dianne,
Wat leuk je verhalen te lezen,zover weg en voor het gevoel via de computer dichtbij.Wij blijven je volgen.
Dikke kus van Rosan en Nina -
26 September 2006 - 22:12
Cj:
Ja ja je hebt het lekker naar je zin. Het voelt als thuis. Geen wonder de afstandbediening voor je zelf en lunchpakketjes die je krijgt.
Je hebt al veel te lang geen noot gespeeld en je begint meteen met waanideeen te leven. Wanneer ga je aan het werk ? De tijd gaat door en voor je het weet kun je alleen nog maar bij het veteranenorkest terecht. Meld je even hoe groot het gastenverblijf is , je begrijpt dat we alleen komen als we knap ontvangen worden.
cu